Vi overser ofte pointen

I vores moderne livsførelse har vi ofte fokus på livets omstændigheder: job, indtægt, status, indretning, træning, hobbies, årlige rejser, etc. – mens vi ofte glemmer, overser eller bevidst undlader at spørge: Hvad gør mig glad? Hvad giver mig energi?

Nogle gange er der sammenfald imellem det vi beskæftiger os med, og det der gør os glade, men ofte er der ikke – og mange gange var det kun i begyndelsen, at der var sammenfald. Vi fastholder i stedet os selv i dårlige mønstre fordi vi tror, at de er gode for os: Nu har jeg uddannet mig til lærer eller jurist, så kan jeg jo ikke bare starte forfra og skifte løbebane; Nu har vi købt hus og drømt om kernefamilie og ligusterhæk, så kan vi jo ikke bare sælge huset, fordi vi vil ud at rejse eller jeg vil starte eget firma, osv.

På denne måde ender vi med at fastholde os selv i noget vi ikke trives i …

Vil vi ud af denne cirkel handler det i bund og grund om at finde ud af hvilket kerneværdier vi har, og så holde os dem for øje i alt vi vælger. Hvis økonomi og karriere er kerneværdier, så skal vi forfølge dem uden at blive fortvivlede over at livet i perioder er hårdt arbejde. Hvis derimod livsglæde og hjertelige relationer er kerneværdier, så skal vi ikke lade os gå på af dårlig økonomi. Det er ikke fordi det ene udelukker det andet, men vi skal holde vores kerneværdier for øje, når vi vurderer vores liv.

Alle vil gerne have god økonomi, men det er langt fra alle for hvem det er en kerneværdi, og når vi skal vurdere vores personlige succes her i livet, så skal vi se det i forhold til vores kerneværdier – ikke i forhold til alle andres værdier, for så går vi den forkerte vej og ender med at blive ulykkelige.

Kvinde der eftertænksomt kigger ud af vinduet

Derfor er det ’livsvigtigt’ en gang imellem at stoppe op og tage en lille evalueringspause – og se om vores liv læner sig op af vores kerneværdier, og om vi er oprigtigt glade for det liv vi lever. Og hvis ikke, så er det måske tid at rette lidt ind. Jo sjældnere vi stopper op og kigger på vores liv, jo mere dramatisk bliver det, når vi skal rette ind. Og har vi slet ikke modet til det undervejs, så bliver vi måske mødt med skilsmisse, sygdom eller depression, når vi er så langt på afveje, at krop og psyke ikke vil være med mere …

Er du kommet ud af balance kan akupunktur og massage hjælpe dig med at finde dig selv igen. Eller hjælpe dig med at finde modet til at træffe de vigtige beslutninger.