Behandlingen

AKUPUNKTURBEHANDLING

Første gang du møder på klinikken til konsultation og behandling vil det typisk tage 75-90min, da den indledende samtale er mere omfangsrig end de efterfølgende. Herefter tager behandlingerne typisk 45-90 min alt efter hvilken behandling du har behov for.

 

Da jeg arbejder med Traditionel Kinesisk Medicin og min primære behandlingsform er akupunktur, vil jeg ofte inddrage puls- og tungediagnose, når jeg skal finde frem til hvilken behandling, der er bedst for dig. Ved pulsdiagnosen lægger jeg tre fingre på dine håndled og presser let for at finde ud af hvor dybt eventuelle ubalancer måtte befinde sig. Ved tungediagnose ser jeg på din tunge, idet tungens form og farve fortæller en masse om dine indre organers tilstand. Hverken puls- eller tungediagnose gør ondt.

 

Selve akupunkturen foregår ved at jeg indsætter små fine nåle rundt omkring på din krop. Indstikket prikker lidt, men herefter gør det ikke ondt. Når alle nåle er sat får du lov at ligge i fred og ro eller med lidt blid musik i 20-30 min. Her kan der være lidt summen omkring nogle af nålene, men det er ikke værre end at mange falder i søvn.

 

Efter behandlingen anbefaler jeg at du drikker rigeligt med vand og, hvis det er muligt, sørger for at slappe af en times tid eller to, så den igangsatte proces kan få lov at virke.

 

Mellem behandlingerne kan man enten føle øget velbefindende og energi og måske lettelse af symptomerne – men det modsatte kan også forekomme. Det er helt naturligt og skyldes at akupunkturen sætter skub i indre processer og rydder op i ubalancer, og det kan udmønte sig på meget forskellig vis i den enkelte.
Det er svært at forudsige hvor mange behandlinger der kræves til at afhjælpe et symptom eller en sygdomstilstand, men som udgangspunkt skal du kunne mærke en forskel efter 2-3 behandlinger. Ved akutte smerter kan 1-2 behandlinger være nok, mens kroniske sygdomme kræver et længere og dybere behandlingsforløb.

Alternativt kan akupunktur også bruges forebyggende til at holde stress og ubalancer på afstand.

 

MASSAGEBEHANDLING
Når du møder til massagebehandling skal du medbringe lagen og håndklæde.

 

Den fysiurgiske massage tager udgangspunkt i at løsne, lindre og afhjælpe spændinger og skader, som vi sammen har valgt at fokusere på. Det kan være skulder og nakke, lænd og baller, ben og fødder, etc. Hvor meget vi kan nå afhænger af den tid der er afsat.

 

Helkropsmassagen indeholder mange af de samme greb som den fysiurgiske massage, men fokuserer på at komme igennem hele kroppen og virker dermed mere omsorgsfuld, afstressende og holistisk i sin tilgang. Der er ligeledes mulighed for at tilvælge afstressende musik samt forskellige aromatiske olier under helkropsmassagen.

 

Find vej